|
Inici
|
Presentació
|
Programació
|
Tallers
|
Zona Firal
|
Canal TV
|
Participants
|
Diversitat
|
Concurs Escolar
|
Concurs Fotografia
|
Crèdits
|

 

 

PREMI A LA MILLOR ACCIÓ ESCOLAR
DE PROMOCIÓ DE LA CULTURA TRADICIONAL CATALANA
realitzada durant el curs 2007-08

 

La convocatoria del Premi PREMI A LA MILLOR ACCIÓ ESCOLAR
DE PROMOCIÓ DE LA CULTURA TRADICIONAL CATALANA
realitzada durant el curs 2007-08 ha tingut una resposta per part de les escoles ha estat molt bona i s’ha rebut un conjunt de projectes molt interessants. El Jurat davant la qualitat i la varietat dels treballs, ha decidit proclamar 7 finalistes i presentar-los en un acte dintre la Festa Major de Catalunya on serà proclamada l’escola guanyadora del concurs.

Els 7 finalistes son:

CEIP Sant Cristòfol de Premià de Mar: Els Pastorets.


Volem presentar Els Pastorets, com a una obra de teatre de tradició popular del nostre país, representada a la nostra escola, any rera any des de fa més de quinze cursos, pels alumnes més grans (actualment els de sisè de Primària).
El text és d’en Folch i Torres, en una adaptació de dotze actes, i amb innovacions anuals, per tal de fer-la novedosa , partint sovint de les habilitats dels alumnes d’aquell any.
La posada en escena ve acompanyada d’un treball col·lectiu, on hi participen mestres, pares i lògicament la totalitat de nens i nenes de sisè.
Forma part del treball curricular del centre, entès en aquest cas com una globalitat, on es desenvolupen pràcticament totes les competències de l’alumnat. Les àrees més implicades, tanmateix són: la llengua, en la seva vessant comunicativa i àudiovisual, expressió corporal, la plàstica, la música i el medi social.

 
CEIP Montessori de Rubí: La Ballada de Gitanes

La Ballada de Gitanes, ball emblemàtic a Rubí (i a d’altres indrets de Catalunya). L’Esbart Dansaire de la nostra ciutat ha popularitzat aquesta dansa arreu del món, i la nostra intenció és donar una petita mostra de suport a la seva tasca.

 
CEIP Sant Julià de l’Arboç: Quan l’Arboç es vesteix de festa.


La Festa Major és motiu  de festa, de celebració, de disbauxa, de sàtira, d’alegria, de dansa, de joc,... i aquest és també el motiu principal amb què hem enfocat el nostre Projecte. Sense deixar de banda l’objectiu últim de tot procés educatiu - l’aprenentatge - hem optat per una metodologia vertaderament activa en la que els i les alumnes han viscut la Festa Major sentint-se membres actius i participatius, sentint-se membres dels balls, descobrint els elements del seguici des del seu interior i apropant-se al coneixement de la cultura catalana experimentant de forma vivenciada els trets que la caracteritzen.
Per fer això es va organitzar a l’escola durant tot un setmana (la setmana cultural) una sèrie de tallers. Es va fer un horari, i tothom, des dels més petits fins als més grans,  van poder passar per tots els tallers.

 
CEIP Pla de Dalt d’Olot: Vivim les festes.

Varem crear a la nostra escola una faràndula on  tots els nens poguessin ballar i així poder experimentar el goig de dansar i ser protagonistes  davant del seus companys  en les diferents festes que celebrem a l’escola.
Varem elaborar una revista escolar que porta també, el nom del nostre drac Droc.

 
CEIP Vall del Ges en representació de tots els centres escolars de Torelló i el CEIP Lloriana de Sant Vicenç de Torelló: Centenari Gegante

Celebració del centenari dels gegants  i els capgrossos de Torelló. Hem fet un treball conjunt amb les escoles del poble i hem convidat també a les del veí.
Hem fet diversos tallers, hem visitat exposicions... i hem organitzat una ceravila al centre del poble amb tots els alumnes (1625) acabant amb una ballada dels gegants i capgrossos interpretant tots junts una cançó escrita i harmonitzada per l’ocasió.

 
CEIP La Riba de La Riba: Alegria que és Festa Major

“Alegria que és Festa Major!”, és una obra de teatre realitzada per tots els alumnes del centre, en la qual s’integren diversos elements folklòrics de les nostres festes majors (ball de bastons, sardanes, ball de nans, ball de diables...) i situacions còmiques derivades dels actes d’una festa major de qualsevol poble de Catalunya (pregó de festes, campionat de botifarra, sermó del mossèn, ball de l’envelat...)

 
CEIP Joan Coret de Badalona: En Tasi i Mariona

A Badalona s’han confeccionat una rèplica de l’Anastasi i la Maria, els gegants més antics de la ciutat, de 150 anys, i s’han batejat amb el nom de Tasi i Mariona.  Nosaltres hem estat escollits per apadrinar aquest any aquest gegants i d’aquí la nostra especial participació en la celebració de la festa.

 


info@festamajordecatalunya.cat